• July 11, 2022

Alt om såning og pasning af en solsikkeplante

 

Solsikker får altid haven til at se endnu mere farverig ud. Hvordan og hvornår skal du så en solsikke? Og hvordan passer du bedst på dem? Vi forklarer det for dig!

Hvornår skal man så en solsikke?
At så solsikker er noget, du skal gøre med omhu, som det er tilfældet med enhver plante. Det vigtigste er ofte den periode, hvor man begynder at så. Solsikken, eller Helianthus annuus, kan forsåes fra marts. Når du sår, får du hurtigere resultater. Men hvis du vil så dem udenfor med det samme, er det bedst at så dem i maj. Dette er også muligt i april, men indser, at en solsikke har brug for meget sol.

Hvor er det bedste sted at så solsikker?
En solsikke kan sås i en potte eller i jorden. Det er rigtigt, at denne blomst har brug for tilstrækkelig jord i fuldt flor, så vælg en krukke, der er rummelig nok. Et hul på omkring 1 til 2 centimeter dybt er tilstrækkeligt til frøet. Vand den umiddelbart efter såning. Hold desuden øje med, hvornår jorden er tør, for næsten alle planter har brug for meget vand for at spire.

Hvordan man sår solsikker
Som vi sagde, kan du så solsikker i potter eller i åben jord. En fordybning på 1 til 2 centimeter dyb er nok. Men det er ikke det eneste, du skal huske på. Det er også vigtigt at plante dem langt nok fra hinanden, så frøplanterne har plads nok til at udvikle sig. Lad ca. 20 cm mellem dem. Har du valgt en kæmpe art? Så skal du sætte stokke i det lange løb for at tilbyde dem støtte.

Hvor meget vand skal du give solsikker?
Solsikker kan godt lide sandjord og kan bedre modstå tørke end for meget fugt. Når planterne er spiret, må du ikke give dem for meget vand. Så udvikler rødderne sig ikke godt nok, og stænglerne knækker hurtigere af. Og det er selvfølgelig lige det, du ikke ønsker. De små planter klarer sig endnu bedre, når de får noget gødning. Både når de er i jorden, og når de sås i potte, fremmer det væksten. Hvis de er lidt større, er gødning ikke længere nødvendig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *